Öppethus resultat

I lördags hade vi öppet hus på vår skola. Där visade vi upp vår PDRIS-kampanj.
Vi hade en undersökning som bestod av frågor om användning av päls som folk fick svara på och här kommer resultatet:

1. Använder du riktig päls?
Ja
2 st
Nej
35 st

2. Tycker du att det är fel att föda upp djur för pälsens skull?
Ja
32 st
Nej
3 st
Kanske
2 st

3. Tycker du riktig päls är mycket snyggare än fejkpäls?
Ja
3 st
Nej
31 st
Kanske
3 st

4. Har du någon päls hemma?
Ja
9 st
Nej
28 st

I övrigt gick öppet hus bra. Det kom mycket folk till oss och kollade på vad vi har pysslat med de senaste månaderna & de tyckte att vi gjorde ett bra jobb!!




         

På minkfarmen



Minkvalparna föds i maj. Efter två månader tas defrån mamman och placeras i separata burar. Därefter får minkarna leva fram till november då de gasas ihjäl. Farmaren låter vissa djur leva och dessa används sedan som avelsdjur inför nästa säsong. Minkarna lever i burar som man brukar säga är stor som en uppslagen kvällstidning. En bolåda av trä är ansluten till buren. Denna miljö, som är mycket ostimulerande och monoton, skiljer sig drastiskt från den vilda miljö minkar naturligt lever i. I det vilda lever en mink alltid nära vatten, utnyttjar sig av många bohålor och håller hårt på sitt revir. När den är aktiv (mörkertid) rör den sig mycket inom sitt revir.

(Djurens rätt)      

Alliansen vs. Väljaren (& djurvännerna)

Hur ska de går för djuren i Sverige?

Reinfeldt, Olofsson, Leijonborg och Hägglund vill att det fortfarande ska råda en pälsindustri i Sverige och detta tycker dom är ett måste. Alla dessa utan Leijonborg vill också lägga ner Djurskyddsmyndgheten. Som tur är så vill vi väljare något annat.

Väljarna & partiledarna vill helt olika saker. Djurens rätt gjorde en undersökning som visade att enbart 30 pocent av väljarna vill ha kvar pälsindustrin i Sverige.


Ett förslag om striktare regler har gjorts men alliansen vill gå emot sina väljare och skippa detta förslag.

Ingen av de två parterna ger upp i första taget. Roger Petterson som är politiskt chef i Djurens rätt säger att det ska då mobilisera sig som aldrig förr om detta sker.


I saken om att ta bort Djurskyddsmyndigheten så vill väljarna något helt annat. 71 procent av väljarna vill ha kvar Djurskyddsmyndigheten och stödjer då Leijonborg.


En sorts djurpolitik borde skapas enligt Djurens rätt, vilket vi tycker är riktigt bra! Vi måste hjälpa de som inte kan stå upp för sig själva & varför gå emot sina väljare? Detta är inte att visa respekt mot det svenska folket!


Intervju på stan

För två veckor sedan intervjuade vi folk på stan. Med på stan hade vi med oss en fejkpäls och en riktigt päls. Syftet med detta var att se om människor ser eller känner någon skillnad på riktigt och fejkpäls.

Vi gick runt och frågade 20 st personer.



Frågorna var:
1. Använder du riktigt päls?
2. Tycker du att det är fel att föda upp djur för pälsens skull?
3. Tycker du att riktigt päls är mycket finare än fejk päls?





 


RSS 2.0