Hej!

Okej, dagen började med att vi skulle sätta oss vid datorerna och fixa men bloggen och andra saker. Men när vi är i skolan så visade det sig att alla datorerna hade kraschat så nu sitter vi hemma istället och fixar sakerna istället.
Imorgon står det på schemat att vi ska gå ut på stan och göra en liten undersökning bland folket. Tänkte få dem att jämföra lite mellan en riktig päls och en fuskpäls och se om det verkligen är så stor skillnad! Vi får hoppas att så inte är fallet. och så ska vi även ställa lite frågor om vad deras åsikter om ämnet är och så!

Vi uppdaterar mer om det nästa vecka när vi har sammanställt svaren :)


Tillbaka till verkligheten!

Hejsan!
Senaste nytt är att Erika och Alex har kommit tillbvaka från 3 veckors APU, och att resten utav gruppen har gått ut på APU istället. Men vi blev glatt överraskade när vi kom tillbaka. Tjejerna har gjort ett jätte bra jobb och kommit skit långt med vårt projekt. Det sitter affischer över hela skolan, och det blev även en diskussion i Extra efter att våran insändare kom med i tidningen, vilket är mycket bra!

Schemat för dagen ser ut så att vi ska ta kontakt med andra bloggare och föreningar för att göra lite reklam för oss, önska oss lycka till! ;)

På återseende Erika och Alex

Kampanjvecka mot päls!

Pälsen som produceras i Sverige hittas oftast utomlands och istället tar vi in päls ifrån andra länder, främst ifrån Asien där hund och katt päls säljs under falsk beteckning. Alltså kan pälsdetaljerna på jackorna vara hund och katt utan att det står det.

Den 15 - 21 september har djurensrätt kampanjvecka mot päls. Målet med kampanjen är att visa budskapet att djur inte är kläder! 

( Djurensrätt samarbete med Fur Free Aliance med denna kampanj )



Bild tagen ifrån djurensratt.se

Vår insändare!

Imorse när vi grabbade oss en var sin Extra tidning så hade vi inga stora förhoppningar på att se vår insändare som vi skickade in igår till Extra Östergötland. Men vad får man se? Jo, en stor tjock rubrik som lyder; "Djur är inte kläder" Där var den! Vår insändare! Riktigt kul tyckte vi alla & vi kände att det äntligen går lite framåt. Detta gjorde vår dag kan vi säga. Tack Extra Östergötlandför ett snabbt arbete!


Vår insändare!


Jobbet fortsätter..

Imorgon startar helgen och vårt projekt kommer läggas på hyllan under den tiden.
På måndag kör vi igång igen med Pälsdjurens rätt i samhället!

Uppdatering!

Hej!
Just nu har vi ont om medlemmar i gruppen då Alexandra & Erika är på praktik. Vi som jobbar med projektet just nu är Vanja, Martina, Irma & Moa.

Projektet i sig går lite sådär kan vi meddela. På dagens lektion så fastnade vi lite men kom igång igen med nya fräscha ideèr! Vi har börjat fixa lite med en insändare som vi hoppas kommer att läggas ut i Extra, vilket är en tidning man kan läsa i Östergötland. Vi hoppas att via denna insändare ska få mera uppmärksamhet om det vi gör.

Imorgon ska vi ställa lite frågor på stan om päls. Vi hoppas och tror att vi kommer att få lyckade resultat efter detta!

God natt!


Varför bär man päls?

Svaret är mode.
Det handlar inte om att hålla sig varm som vissa säger, varför inte bara köpa en tjock vinterjacka än att köpa ett dött djur?
På senare år har päls blivit mer och mer populär. Under 90-talet var det många framgångsrika modeller som gjorde sin röst hörd genom att posera för www.peta.org. Detta har dock upphört. Under en modevisning 2004 under Stockholms modevecka var päls en huvudattraktion. Genom att ha päls inom modeindustin så stödjer man och hjälper till den hemska pälsindustrin och genom att uppmärksamma päls i en sån stor modevecka som denna blir det ännu värre.

TROTSA MODET OCH BÄR INTE PÄLS!


 

NYHETER-23s09pals1_368 UNDER PROTEST

Blondinbella, djurälskare?

"Jag har flått den helt själv"
En förebild för unga tjejer?



"Här står jag i min nya minkjaaaacka"

 

Intervju av klädaffärer

Den 27/8 intervjuade vi klädaffärer i Norrköping för att undersöka hur många och vilka som vet om att de säljer riktig päls på sina kläder. Det var många affärer som endast använder sig av fuskpäls för att det var deras policy eller att kedjan hade ett skriftligt avtal.

Affärerna vi gick till var:

Södra Päls  ®
De ville inte kommentera våra frågor.
Deras ursäkt var att de inte fick besvara frågor på arbetstid.


Sisters
®
De har skrivit på ett avtal som förbjuder dem att sälja riktig päls.


Johnells
®
De beställer in många olika märken till sin affär och de tänker inte på om märkena använder sig av päls eller inte. Men de har märkt att fler och fler märken börjar använda sig av enbart fuskpäls. 


Esprit
®

De använder endast fuskpäls eftersom det är deras policy.


Axelssons ®
De tar ej in päls för det är deras egna policy.


Flash ®
De har skrivit på ett avtal som förbjuder dom till att använda äkta päls. De har även folk osm kollar upp att deras kläder inte görs av barnarbetare.


Dressman ®
Försäljaren vi pratade med visste inte helt säkert om de använde äkta päls men han trode det eftersom det var väldigt måna om arbetsförhållandena för arbetarna.

Joy ®
Ingen äkta päls policy.


Pagelle
®
De har ingen egen policy. Lite av jackorna är äkta päls men försäljaren vi pratade med har märkt att det blir mer och mer fuskpäls.


Stadium
®
Använder ej äkta päls och det är deras egna policy.


Kings
®
De har inte heller någon äkta päls på deras kläder och det är deras egna policy. 


Slutsats
Vi förvånades över att det var så många av affärerna som hade en policy över
att ej använda sig av äkta päls på kläderna.
Vi tyckte att det var väldigt tråkigt att Södra Päls inte kunde svara på våra frågor eftersom vi var nyfikna på var ifrån de tar in pälsen och vad de använder sig av för djur. Vi blev dock väldigt glada över resultatet att användning av päls minskar konstant.


RSS 2.0